Hazai vadászat, utazás, expedíció, szafari fotózása


Kóbor János Állat fotózás

Kevesek engedheti meg, hogy expedícióban vehessenek részt. Még kevesebben szervezhetik meg a maguk számára. Ennél is kevesebben térhetnek vissza kétszer ugyanarra a távoli, vad vidékre. De senki sem engedheti meg magának, hogy az egyszeri pillanatokat elmulassza.

Jó lenne, ha az élmények, a látottak nem múlnának el. Mi lenne, ha egy igazi természet és akciófotóst úszítana a kalandjaira?

Az expedíció fotósa hajnalban is fotózik, amikor a többség még lehet, hogy alszik. A fotós speciális teleobjektívjével elér a távoli vadhoz is, amiről az ön fényképezőgépe esetleg nem ad éles képet. Több objektívvel számos szemszögből igyekszik megörökíteni a sosem látott vidéket.

Szeretné, ha a színes madarakat, a vadakat, tarka virágokat, fantasztikus hegyeket és tájakat, ősi romokat, izgalmas törzseket egy tapasztalt fotós is lefotózná Önnek?

Csak egyszer élünk, és jó lenne, ha ezek az élmények nem múlnának el nyom nélkül. Egy szép vagy érdekes pillanat sem szökhetne el, amíg Ön alszik, eszik, kutat, gyűjt, felfedez, vadászik, horgászik vagy éppen a helyiektől vásárol.

Fotóztam már trópusi és mérsékelt övi esőerdőben, szavannán, trópusi mocsárban, mangrove lagúnában, kő- és homok sivatagban, működő vulkánokon. Érdekességképpen említem meg, hogy bálnalest is fotóztam már külföldiek kérésére.

Nem csak szokványos, színes fotók készíthetőek azonban. Kérhető egyes képek fekete-fehér verziója, néha ez a két szín sokkal jobban kifejezi, amit szeretnénk.

Készíthető régies fotóra emlékeztető, a régi szép időket idéző úgynevezett szépia kép is.

Egy tájról készíthető panoráma fotó is. Ekkor a fotós a helyszínen kattintott képeket fűzi össze egyetlen széles perpektívájú képpé.

A tájról ezenkívül nagy felbontású (High Resolution) és nagyon nagy felbontású fotó (Super High Resolution) is készíthető, ha nincsen mozgó képelem rajta.

Kedvencem a svenk fotó. Ha van rá mód, készítek ilyet. Ezeken a képeken a háttér szinte elsuhan, a fotó rohanó alanya - például egy gyermek, vagy akár egy gnú - mégis élesen látszik.


Utazás, vadászat fotózás ára, csomagok:

300 Ft / db. - Minden további csomagon kívüli egyéb felbontású JPG formátumú kép ennyibe kerül. A fotók lehetnek például Full HD, 4K és 8K felbontásúak, vagy eredeti méretűek.

- Minden egyes TIFF formátumú kép (16bites, nyomtatáshoz).

1 300Ft / db. Az alap kép és az art filteres* (művészi szűrővel készülő) kép. A kép felbontása max. 20 megapixel.

*Art filteres kép lehet fekete-fehér, szépia, drámai, lyukkamera, részleges szín, akvarell, ezüstbenhagyás, vonalak stb. A helyszínen megmutatom a lehetőségeket.

1 700Ft / db. Nagy felbontású kép. A kép felbontása max. 50 megapixel.

2 000Ft / db. Panoráma kép, rajz és elektromos hatású kép, és az utólag készített art filteres kép. A kép felbontása max. 20 megapixel, kivéve a panorámakép, ami jóval több.

3000Ft / db. Svenk fotó, 3D hatású kép (20MP), láng hatású kép (20MP) és szuper nagy felbontású kép. Ez utóbbi kép felbontása kb. 100-200 megapixel között lesz.

Alap csomag:

A minimum mennyiség 30 darab kép alkalmanként, típustól függetlenül. Képformátum: Egy nyersfájl (RAW) és annak tetszőleges felbontású kidolgozott JPG formátumú változata. Az ezen felül készített egyéb képeket kérésre rendelkezésre bocsátom. 2 óra rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Emelt csomag:

A minimum mennyiség 70 darab kép alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített egyéb képeket kérésre rendelkezésre bocsátom. Kedvezmény mértéke 10%. Képkidolgozás: Nyersfájl (RAW), 16 bites TIFF kép nyomtatáshoz, és egy tetszőleges felbontású JPG kép. 1 nap rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Business csomag:

A minimum mennyiség 220 darab kép alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített nem csúcsminőségű képeket kérésre átadom. Kedvezmény mértéke 15%. Képkidolgozás: Nyerfájl (RAW), 16 bites TIFF kép nyomtatáshoz, és kettő tetszőleges felbontású JPG kép. 3 nap rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Projekt csomag:

A minimum mennyiség 700 darab kép alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített nem csúcsminőségű képeket kérésre átadom. Kedvezmény mértéke 25%. Képkidolgozás: Nyersfájl (RAW), 16 bites TIFF kép nyomtatáshoz, és kettő tetszőleges felbontású JPG kép. Itthon 5 nap, külföldön az út végéig tartó rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Szafari, expedíció ára (csomag nincs):

Az utazási költségen felül a fotók kedvezményes ára megegyezés kérdése. A “szafari” ma már nem csak vadászexpedíciót jelent Kelet-Afrikában, hanem élmény vadászatot, fotó vadászatot, egzotikus kirándulást szinte bárhol a világon, mindenütt használják ezt a szót.

Tudományos expedíció fotózás ára, (csomag nincs):

Megegyezés kérdése, célponttól függően akár az útiköltség térítése is elegendő lehet.

Extra szolgáltatás:

Minden csomag tartalmaz alapfokú képmanipulációt, retusálást. Ilyen a bőrhibák, szőrmehibák, kis rovarok stb. korrigálása, eltüntetése a képről. Azonban nem tartalmazza felesleges objektumok eltüntetését a képről. Tartalmazza az eredeti fotóhoz képest a fényviszonyok javítását is a képkidolgozás során, az előtér megvilágításának javítását, kontraszt javítását stb.

Utazás költsége:

Utazásnál, hazai vadászatnál akkor számítom fel, ha a távolság nagyobb, mint 30km. A számítás alapja 6l gázolaj / 100km-re vetítve. (kb. 21,5 Ft/km.) Az üzemanyag költség alapja a NAV tárgyhónapban közzétett fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagára.

Adathordozó költsége:

Alaphelyzetben nincsen, mert a képeket online adattárból töltheti le. Ha mégis adathordozón kéri a fotókat, akkor számítom fel az árát, ha az meghaladja az 1200Ft-t. Az összköltsége a beszerzés ára. A két nagyobb csomag, vagy az expedíció, szafari választása esetén ingyenes.