Egyéni (wellness panzió, géppark, ünnep, gazdaság) stb. fotózása


Kóbor János Állat fotózás

Egyéni megrendeléseket is elfogadok, eseti árazással, a témát ön választja.

Csak néhány példa: Tárgy, gyűjtemény, épület, ünnep, fesztivál, család, farm, gazdaság, wellnes park és panzió, gyógyfürdő, haszonállat, vadaspark, géppark, gyártóüzem stb. fotózása vagy akár hangulatképek készítése például marketing célból. Elsősorban a szabadban fotóznék szívesen, természetes fény hasznosításával. A koronavírus helyzetre tekintettel tömeg rendezvényt nem vállalok, nem vállalok esküvő, party és műtermi fotózást.

A fotózás során számos különféle technika alkalmazása kérhető.

Készíthető régies fotóra emlékeztető, úgynevezett szépia vagy fekete-fehér kép például.

Igen különlegesek azok a képek, ahol a háttér szürke, de a fotó alanya színes. Ez az úgynevezett részleges színű kép. Ezek a fotók igencsak kiemelik a háttérből a fotózott tárgyat, és igen népszerűek. Nem minden fotó alkalmas rá azonban.

Amennyiben szeretnénk valakit/valamit poszteren látni, akkor kérhető nagy felbontású (High Resolution) fotó is. Valójában ekkor négy fotó készül, ebből lesz majd egyetlen kép.

Lehet, hogy valaki, talán éppen a gyermek, az egész szoba falát a kedvencéről készített képpel tapétázná ki. Illetve az is lehet, hogy nagyobb marketing fotó készül. Ekkor lehet szükség a nagyon (Super High Resolution) nagy felbontású fotóra. Valójában ekkor tucatnyi fotó készül, ebből lesz majd egyetlen kép.

Egy farmról, kertészetről, birtokról, vadasparkról akár saját célra, akár reklám célra készíthető panorámafotó is. Ekkor a fotós a helyszínen készített fotókat fűzi össze egyetlen széles perpektívájú képpé.

Kedvencem a svenk fotó. Ekkor a fotón az látható, amint például a ló vagy a lovasa, a kutya, vagy akár egy sportautó száguld, a háttér elmosódott, hűen tükrözve a mozgást, a sebességet, ámde a ló, a lovas, vagy az autó tűéles mégis. Ebből nem ígérek sok képet, mert ez a legnehezebb akciófotók egyike. Elkészítéséhez szükséges a megfelelő terep, és az elegendő fény.

Biztosan mindenki látott már Forma-1-es versenyautóról készített képet, ahol a versenyautó száguld, a háttér elsuhan, de a kocsi mégis tűéles. Az egy svenk fotó.

Léteznek azonban komolyabban módosított fotók is, ezek is nagyon szépek, érdekesek lehetnek. Azonban ezek elkészítését a fotós általában nem vállalja nagy számban, mert elkészítésük hosszadalmas utómunkálatokat igényelhet.

Néhány példa: A kedvencünkről készített fotó akár rajzhoz vagy vízfestményhez is hasonlíthat. Nagyon szép fali dekoráció lehet. Nem minden fotóból lehet ilyet készíteni.

Extrém képek is kérhetőek, például 3D-s térhatású kép, ahol az állat szinte kiugrik vagy kifut a képből. Ezek inkább akkor ütősek igazán, ha a fotó alanya kiemelkedik a háttér síkjából.

Sőt a képet valamiféle elektromos-villámos hangulat képpé is alakíttathatjuk, bár nem mindegyik alkalmas rá.

Varázsolhatok lángot is kedvencük alá/mögé, ezt főleg állat és autó képnél szokták alkalmazni. Természetesen ez utólag készül.

Mindezeken túl még sokféle úgynevezett art filteres kép készülhet, pl. olyan ami igen drámaivá teszi a képet. Ezekről bátran kérjen tájékoztatást a helyszínen.


Árak, csomagok:

Csomag nincs, az árazás megbeszélés tárgya.

Extra szolgáltatás: Minden fotófeldolgozás tartalmaz alapfokú képmanipulációt, retusálást. Ilyen a levélfoltok, rovarok, pókháló stb. korrigálása, eltüntetése a képről. Azonban nem tartalmazza felesleges objektumok eltüntetését a képről. Tartalmazza az eredeti fotóhoz képest a fényviszonyok javítását is a képkidolgozás során, az előtér megvilágításának javítását, kontraszt javítását stb.

Utazás költsége: Benne van az árban.

Adathordozó költsége: Benne van az árban.