Dísznövény, virág, kertészet, arborétum fotózása


Kóbor János Állat fotózás

A növények fotózása rendkívüli türelmet kíván. Ezenkívül szükség lehet a fények kombinálására, akár a növény elmozdítása árán is, ha ez lehetséges. A szabadban sokszor mozgatja őket a szellő megnehezítve a fotózást.

Egy igazi fanatikus termesztő azonban képen is látni akarja kedvenceit. Akkor is szükségesek lehetnek a szép képek. ha értékesíteni akarja a növényeket.

A fotózás rendszerint a természetben és üvegházban történik. A legszebb fények kora reggel és késő délután vannak. Ezért a fotózás egy napon többnyire ebben a két időpontban történik.

A fotózás ideje 2*2 óra. Ha szükséges, és szépek a fények, és még bírja a fotós, akkor hosszabb is lehet a fotózás ideje. Enyhén fátyolfelhős időben az egész nap alkalmas lehet.

Nem minden elkészült fotó sikerül jól. A jó fotó függ a fényektől, a szél mértékétől. Nem csoda ezek után, hogy a fotózás nagyobb munka esetén több napig is eltarthat.

Nem csak szokványos fotók készíthetőek azonban.

Amennyiben szeretnénk például a virágot falon, poszteren látni, akkor kérhető nagy felbontású (High Resolution) fotó is. Valójában ekkor négy fotó készül, ebből lesz majd egyetlen kép.

Reklám célból szükséges lehet a nagyon nagy felbontású (Super High Resolution) fotó. Valójában ekkor tucatnyi fotó készül, ebből lesz majd egyetlen kép. Csak mozdulatlan dologról készíthető el az én felszerelésemmel.

Saját célra, de akár reklám célra készíthető panorámafotó is. Ekkor a fotós a helyszínen készített képeket fűzi össze egyetlen széles perpektívájú tájképpé.

Léteznek azonban komolyabban módosított fotók is, ezek is nagyon szépek, érdekesek lehetnek. Azonban ezek elkészítését a fotós általában nem vállalja nagy számban, mert elkészítésük hosszadalmas utómunkálatokat igényelhet. Néhány példa:

Ilyen például amikor a kedvencünkről készített fotó rajzhoz vagy vízfestményhez hasonlít. Nagyon szép fali dekoráció lehet. Nem minden fotóból lehet ilyet készíteni.

Extrém képek is kérhetőek, például 3D-s térhatású kép, ahol a fotó alanya szinte kinő a képből. Ezek inkább akkor ütősek igazán, ha a fotó alanya kiemelkedik a háttér síkjából.

Mindezeken túl még sokféle úgynevezett art filteres kép (művészi szűrővel készülő) készülhet, ezekről bátran kérjen tájékoztatást a helyszínen.


Árak, csomagok:

300Ft / db. - Minden további csomagon kívüli JPG formátumú kép ennyibe kerül. A fotók lehetnek például Full HD, 4K és 8K felbontásúak, vagy eredeti méretűek.

300Ft / db. - Minden egyes TIFF formátumú kép (16bites, nyomtatáshoz).

1300Ft / db. Az alap kép és az art filteres* (művészi szűrővel készülő) kép. A kép felbontása max. 20 megapixel.

*Art filteres kép lehet fekete-fehér, szépia, drámai, lyukkamera, részleges szín, akvarell, ezüstbenhagyás, vonalak stb. A helyszínen megmutatom a lehetőségeket.

1700Ft / db. Nagy felbontású kép. A kép felbontása max. 50 megapixel.

2000Ft / db. Panoráma kép, rajz és elektromos hatású kép, és az utólag készített art filteres kép. A kép felbontása max. 20 megapixel, kivéve a panorámakép, ami jóval több.

3000Ft / db. Svenk fotó, 3D hatású kép (20MP), láng hatású kép (20MP) és szuper nagy felbontású kép. Ez utóbbi kép felbontása kb. 100-200 megapixel között lesz.

Alap csomag:

A minimum mennyiség 30 darab kép alkalmanként, típustól függetlenül. Képformátum: Az ezen felül készített egyéb képeket kérésre rendelkezésre bocsátom. 2 óra rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Emelt csomag:

A minimum mennyiség 70 darab fotó alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített egyéb képeket kérésre rendelkezésre bocsátom. Kedvezmény mértéke 10%. Képkidolgozás: kérésre 16 bites TIFF fotó fájl nyomtatáshoz, és egy tetszőleges felbontású JPG fotó fájl. 1 nap rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Business csomag:

A minimum mennyiség 220 darab fotó alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített nem csúcsminőségű képeket kérésre átadom. Kedvezmény mértéke 15%. Képkidolgozás: kérésre 16 bites TIFF fotó fájl nyomtatáshoz, és kettő különböző felbontású JPG változat kép. 3 nap rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Projekt csomag:

A minimum mennyiség 700 darab fotó alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített nem csúcsminőségű képeket kérésre átadom. Kedvezmény mértéke 25%. Képkidolgozás: kérésre 16 bites TIFF fotó fájl nyomtatáshoz, és kettő különböző felbontású JPG változat kép. 5 nap rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Extra szolgáltatás:

Minden csomag tartalmaz alapfokú képmanipulációt, retusálást. Ilyen a levélfoltok, rovarok, pókháló stb. korrigálása, eltüntetése a képről. Azonban nem tartalmazza felesleges objektumok eltüntetését a képről. Tartalmazza az eredeti fotóhoz képest a fényviszonyok javítását is a képkidolgozás során, az előtér megvilágításának javítását, kontraszt javítását stb.

Utazás költsége:

Benne van az árban.

Adathordozó költsége:

Benne van az árban.