Kedvenc fotózás


Állatportré és - akció, együttes portré fotózása

Kóbor János Állat portré fotózás

Sokszor van az úgy, hogy szeretnék kedvencünket lefotóztatni. Ahogy játszik, ahogy rosszalkodik, vagy ahogy csak áll és a távolba néz.

Természetesen, ha már ott vagyok, akár a tulajdonos is kérhet fotókat magáról a természetben, a kedvencével vagy anélkül.

Ha a tulajdonos szeretné, és kedvence is hajlandó mozogni egy kicsit, akkor akár az állatka akciója, rohanása, ugrása közben is készülhetnek képek.

Nem csak szokványos, színes fotók készíthetőek azonban. Kérhető a képek fekete-fehér verziója. Néha ez a két szín jobban kifejezi, amit szeretnénk. Készíthető régi fotóra emlékeztető, úgynevezett szépia kép is.

Kedvencem a svenk fotó. Ekkor a fotón az látható, amint például a ló, vagy egy kutya száguld, a háttér elmosódott, hűen tükrözve a mozgást, a sebességet, ámde az állat mégis éles a képen. Ebből nem ígérek sok képet, mert ez a legnehezebb akciófotók egyike. Elkészítéséhez szükséges a megfelelő terep, és az elegendő fény.

Biztosan mindenki látott már Forma-1-es versenyautóról készített olyan klassz képet, ahol a versenyautó száguld, a háttér úgy tűnik elsuhan, de a kocsi mégis éles. Az egy svenk fotó.

Amennyiben szeretnénk a kedvencünket a falon, poszteren látni, akkor kérhető nagy felbontású (High Resolution) fotó is. Valójában ekkor négy fotó készül, ebből lesz majd egyetlen kép. Ehhez feltétel, hogy az állat ne mozduljon meg a fotó készítésekor.

Léteznek azonban komolyabban módosított fotók is, ezek is nagyon szépek, érdekesek lehetnek. Azonban ezek elkészítését a fotós általában nem vállalja nagy számban, mert elkészítésük hosszadalmas utómunkálatokat igényelhet. Néhány példa:

Ilyen például amikor a kedvencünkről készített fotó rajzhoz vagy vízfestményhez hasonlít. Nagyon szép fali dekoráció lehet. Azonban nem minden fotóból lehet ilyet készíteni.

Különleges, három dimenziósnak ható 3D-s térhatású kép is készíthető utólag, ahol az állat szinte kiugrik vagy kifut a képből. Ezek akkor ütősek igazán, ha a fotó alanya kiemelkedik a háttér síkjából.

A képet valamiféle elektromos-villámos hangulat képpé is alakíttathatjuk, bár nem mindegyik alkalmas rá.

Varázsolhatok lángot is kedvencük alá/mögé, ezt főleg ló és autó képnél szokták alkalmazni. Természetesen ez utólag készül.

Mindezeken túl még sokféle úgynevezett art filteres kép készülhet, pl. olyan is, ami igen drámaivá teszi a képet. Ezekről bátran kérjen tájékoztatást a helyszínen.


Árak, csomagok:

300Ft / db. - Minden további csomagon kívüli JPG formátumú kép ennyibe kerül. A fotók lehetnek például Full HD, 4K és 8K felbontásúak, vagy eredeti méretűek.

300Ft / db. - Minden egyes TIFF formátumú fotó (16bites, nyomtatáshoz).

1300Ft / db. Az alap kép és az art filteres* (művészi szűrővel készülő) kép. A kép felbontása max. 20 megapixel.

*Art filteres fotó lehet fekete-fehér, szépia, drámai, lyukkamera, részleges szín, akvarell, ezüstbenhagyás, vonalak stb. A helyszínen megmutatom a lehetőségeket.

1700Ft / db. Nagy felbontású kép. A kép felbontása max. 50 megapixel.

2000Ft / db. Panoráma kép, rajz és elektromos hatású kép, és az utólag készített art filteres kép. A kép felbontása max. 20 megapixel, kivéve a panorámakép, ami jóval több.

3000Ft / db. Svenk fotó, 3D hatású kép (20MP), láng hatású kép (20MP) és szuper nagy felbontású kép. Ez utóbbi kép felbontása kb. 100-200 megapixel között lesz.

Alap csomag:

A minimum mennyiség 30 darab fotó alkalmanként, típustól függetlenül. Képformátum: Az ezen felül készített egyéb képeket kérésre rendelkezésre bocsátom. 2 óra rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Emelt csomag:

A minimum mennyiség 70 darab fotó alkalmanként, típustól függetlenül. Az ezen felül készített egyéb képeket kérésre rendelkezésre bocsátom. Kedvezmény mértéke 10%. Képkidolgozás: kérésre 16 bites TIFF fotó fájl nyomtatáshoz, és egy tetszőleges felbontású JPG fotó fájl. 1 nap rendelkezésre állást foglal a csomag magában.

Extra szolgáltatás:

Minden csomag tartalmaz alapfokú képmanipulációt, retusálást. Ilyen a bőrhibák, szőrme foltok, izzadság stb. korrigálása a képen. Azonban nem tartalmazza felesleges objektumok eltüntetését a képről. Tartalmazza az eredeti fotóhoz képest a fényviszonyok javítását is a képkidolgozás során, az előtér megvilágításának javítását, kontraszt javítását stb.

Utazás költsége:

Akkor számítom fel, ha a távolság nagyobb, mint 30km. A számítás alapja 6l gázolaj / 100km-re vetítve. (kb. 21,5 Ft/km.) Az üzemanyag költség alapja a NAV tárgyhónapban közzétett fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagára. Adathordozó költsége: Alaphelyzetben nincsen, mert a képeket online adattárból töltheti le. Ha mégis adathordozón kéri a fotókat, akkor számítom fel az árát, ha az meghaladja az 1200Ft-t. Az összköltsége a beszerzés ára. A két nagyobb csomag választása esetén ingyenes.